Laatste nieuws

Op deze pagina lees je het laatste nieuws. Zowel nieuws vanuit onze winkel als algemeen modelbouw en modelbaan nieuws zullen we hier regelmatig publiceren.

Zomernieuws 2024 van Märklin en (Mini)Trix

Gepubliceerd: dinsdag 07 mei 2024
Geschreven door Daan Hoeflaak
Titelbeeld folder Zomernieuws 2024

Märklin heeft het Zomernieuwsprogramma 2024 voor de merken Märklin, Trix, Minitrix en LGB bekend gemaakt. Een gevarieerd aanvulling van modellen op het assortiment van deze merken. Tijdperk IV lijkt populair: er worden diverse modellen uit dit tijdperk uitgebracht.

Lees meer...

Märklin/Trix Dual Mode Vectron loc serie 249

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2024
Geschreven door Daan Hoeflaak

Vrijdag 15 maart werd de eerste locomotief van een nieuwe generatie locomotieven, die het goederenvervoer verrijkt en tegelijkertijd het milieu beschermt, officieel gepresenteerd tijdens een persevenement. De dubbelmotorige locomotief serie 249 (Vectron Dual Mode light) uit de Vectron-productfamilie van Siemens zorgt voor enorme besparingen op brandstof en CO2. Volgens Deutsche Bahn zal het bedrijf na levering van alle 150 bestelde locomotieven ongeveer 25.000 ton CO2 en 12 miljoen liter brandstof besparen.

Lees meer...

Een vorstin van Märklin/Trix

Gepubliceerd: woensdag 06 maart 2024
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin 38323 motief

Ze waren elegant, mooi om te zien, supersterk en echte beroemdheden uit het verleden: de Länderbahn-sneltreinlocomotieven van het Beierse type S 3/6 en van het Würtembergse type C. Ze schreven spoorweggeschiedenis net als de moderne viercylinder Pacific locomotief van het Beierse type IVh waarvan er tot 1920 door J.A. Maffei in München 20 gebouwd werden.

Bij de Reichsbahn werden de locomotieven ingedeeld in de bouwserie 18.3. Jarenlang trokken de machines met hun grote drijfwielen met 2000 pk beroemde treinen zoals de "Rheingold" en de "Rivièra-Napels Express", onder andere over het sneltreintraject Mannheim - Basel. Na 1945 leek hun lot als kleinserie bezegeld: de schroothoop dreigde.

Lees meer...

Central Station 3 update v2.5.2

Gepubliceerd: donderdag 29 februari 2024
Geschreven door Daan Hoeflaak
Central Station 3

Op 30 november heeft Märklin een update voor de Central Station 3 en 3plus uitgebracht. Dit betrof versie 2.5.1. Daarna bleek, dat deze versie een paar foutjes bevatte. En dus is nu een nieuwe versie uitgekomen: versie 2.5.2. Deze update bevat ook een nieuwe software voor de Mobile Station 2. Dat is dan versie 4.13.

Lees meer...

Nieuwe modellen Roco & Fleischmann

Gepubliceerd: zondag 03 maart 2024
Geschreven door Daan Hoeflaak

Afgelopen week ontvingen we van de vertegenwoordiger van de merken Roco en Fleischmann het verzoek om een link naar de Youtube filmpjes over de nieuwe modellen van deze 2 merken te plaatsen.

Nou, dat doen we graag, toch? Bekijk dus hieronder de nieuwe modellen voor 2024 van Roco (H0, 1ste filmpje) en Fleischmann (N-spoor, 2de filmpje). En via de links in dit artikel, kunnen meteen de folders met de Neuheiten 2024 gedownload worden. Veel kijk- en leesplezier! Heb je vragen over de nieuwe modellen of wil je een bestelling plaatsen? Bel of mail ons!

Lees meer...