Laatste nieuws

Op deze pagina lees je het laatste nieuws. Zowel nieuws vanuit onze winkel als algemeen modelbouw en modelbaan nieuws zullen we hier regelmatig publiceren.

Koplopers van Exact-train

Gepubliceerd: zondag 26 februari 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak

In de jaren 70/80/90 van de vorige eeuw schafte de NS 144 intercity treinstellen aan. (94 driedelige treinstellen en 50 vierdelige treinstellen) Deze treinstellen zijn uitgevoerd met een beeldbepalende doorloopkop. De ICM treinstellen zijn in het gehele land aan te treffen in de intercitydiensten. In 1994 zijn de ICM treinstellen voorzien van baanruimers. Ook hebben de treinstellen tussen 2006 en 2011 een grote revisie ondergaan. De treinstellen zijn bij deze revisie voorzien van airconditioning, een reizigersinformatiesysteem en nieuwe ramen. Daarnaast zijn bij deze revisie de doorloopkoppen buiten bedrijf gesteld. De ICM treinstellen zijn regelmatig van reclame voorzien. Exact-Train zal alle (kleur)varianten en ook alle reclame varianten gaan realiseren. In de folder vertelt Exact-train het volgende over de te verwachten modellen.

Lees meer...

100 jaar Flying Scotsman

Gepubliceerd: zondag 26 februari 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak

De legendarische sneltrein stoomloc Flying Scotsman is onlangs 100 jaar geworden. Dit legendarische model wordt nu door Märklin/Trix in model omgezet.

De "Flying Scotsman" was een stoomloc, die sinds 1924 bij de London and North Eastern Railway in bedrijf was. De loc is door Nigel Gresley ontwikkeld en kreeg door zijn klinkende naam snel bekendheid. De loc vestigde in 1928 een record door zonder tussenstop de 632 km tussen London en Edinburgh af te leggen. Als eerste stoomloc in Groot-Britannië werd in 1934 een snelheid van 160,9 km/h bereikt.

Lees meer...

Märklin en (mini)Trix Nieuws 2023

Gepubliceerd: dinsdag 17 januari 2023
Geschreven door Rene Muilwijk
Titelbeeld folder Märklin Nieuws 2023

Na een paar jaar van afwezigheid, wordt dit jaar de Spielwarenmesse in Nürnberg weer georganiseerd. Deze vakbeurs zal van 1 tot 5 februari plaatsvinden. Voor het eerst zal in het weekend van 4 en 5 februari hal 7A voor iedereen te bezoeken zijn, dus niet alleen voor de vakhandel. Lees hier meer over op de website van de Spielwarenmesse.

Mooi op tijd maakt Märklin de nieuwe producten bekend voor het modelspoorjaar 2023. Voor de merken Märklin (H0, 1 en Z), Trix, MiniTrix en LGB zijn afgelopen dinsdag tijdens een online presentatie op YouTube de nieuwste modellen onthuld. Wij gaan dit jaar weer naar Nürnberg, dus kunnen we je bestellingen meteen meenemen!

Let op: vanwege de actualiteit zal deze pagina de komende dagen nog enkele keren aangevuld worden.

Lees meer...

Märklin/Trix preview 2023: nieuwe Koplopers

Gepubliceerd: zondag 11 december 2022
Geschreven door Rene Muilwijk

Märklin geeft alvast een preview van Nederlandse nieuwtjes voor 2023. Er worden 2 nieuwe 3-delige Koploper treinstellen ICM-1 geïntroduceerd. Het ene treinstel met artikelnummer 39425/T25425 -in de NS huisstijlkleuren- betreft treinstel 4015 als Eurocity "Admiraal de Ruyter" op het traject van Amsterdam CS tot Hoek van Holland.

Lees meer...

Eerste Märklin en Trix Insider modellen 2023

Gepubliceerd: dinsdag 29 november 2022
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin Insider model BR 01.10

Na meerdere jaren van rudimentair treinverkeer nam de jonge Deutsche Bundesbahn in 1949 de eerste stappen naar het realiseren van opnieuw hoogwaardig treinverkeer. Gepland waren sneltreinen, die met een snelheid van ten minste 100 tot 120 kilometer per uur reden. Hogere snelheden waren vanwege de spoorbaan en het beschikbare machinepark tot in de jaren '60 niet mogelijk. Met de invoering van hoogwaardig sneltreinverkeer waren de 54 behouden gebleven 3-cilinder stoomlocomotieven uit de sneltreinloc-serie 01.10 opeens erg gewild. Deze waren pas 10 jaar oud en voor wat betreft de constructie modern.

Lees meer...