Laatste nieuws

Op deze pagina lees je het laatste nieuws. Zowel nieuws vanuit onze winkel als algemeen modelbouw en modelbaan nieuws zullen we hier regelmatig publiceren.

Märklin/Trix verrassingsmodel 2023

Gepubliceerd: donderdag 28 september 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin 38201 / Trix 25020

Al enkele jaren introduceert Märklin zo aan het begin van de herfst een verrassingslocomotief. De afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld de de geschiedenisrijke 02 0314-1 in de uitvoering van de DR, de machtige stoomlocomotief van de Franse spoorwegen, serie 241 A, de elegante "Hochhaxige" S 3/6 van de Beierse spoorwegen, de reusachtige Belgische serie 1 en de Tjechische serie 498.1 Albatros. Dit jaar staat een andere stoomloc centraal als verrasingsmodel: de 18 201 van de Deutsche Reichsbahn met extra tender.

Lees meer...

XXS miniaturen in kunst en modelbouw

Gepubliceerd: dinsdag 03 oktober 2023
Geschreven door Rene Muilwijk

Sinds 23 september is in het Gorcums Museum de tentoonstelling XXS miniaturen in kunst en modelbouw te zien. Het museum laat u grootse dingen zien in het klein. Van insecten die met bommen hun dreigend uitsterven bestrijden, tot de miniatuurkermis van Theo den Uijl. En van afgedankt speelgoed dat weer tot leven komt, tot de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Lees meer...

Märklin & Trix Herfstnieuws 2023

Gepubliceerd: zaterdag 16 september 2023
Geschreven door Rene Muilwijk
Märklin/Trix Herfstnieuws 2023

Hoewel de zomer nog even op volle toeren terug is in Nederland, loopt het toch al tegen de herfst aan. En dus: tijd voor het Märklin/Trix Herfstnieuws! Net vóór de start van de Märklin Tage en IMA 2023 in Göppingen, maakt Märklin het nieuwe herfstprogramma bekend. Vandaar ook de late vermelding op onze website.

Lees meer...

2de Märklin/Trix Insider model 2023

Gepubliceerd: woensdag 31 mei 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak
FD 264 "Mozart"

Het tweede Insider model 2023, of beter de modellen, voor zowel Märklin als Trix clubleden zijn bekend.

Grenzen verleggen, een gemeenschappelijk Europa vormen: De dubbelsysteemlocomotieven van de serie 181.2 reden vanaf 1974 naar Luxemburg en Frankrijk voor beroemde treinen als de "Mozart", de TEE "Goethe" of de nachttrein van Moskou naar Parijs. De locomotieven van de serie 181.2 trokken tientallen jaren lang passagiers- en goederenwagons uit de hele wereld en wisselden eenvoudig maar betrouwbaar van stroomsystemen: Bij de grens reed de machinist naar de Duitse stroomafnemer, overwon met vaart een stroomloze sectie en maakte vervolgens gebruik van de Franse stroom.

Lees meer...

Roco Plan V vanaf nu leverbaar

Gepubliceerd: zaterdag 08 april 2023
Geschreven door Rene Muilwijk

Roco levert dit jaar het Nederlandse treinstel Plan V in twee uitvoeringen: de groene uitvoering zoals deze in tijdperk III en het begin van tijdperk IV rondreed, en de gele uitvoering die tot aan de buitendienststelling deze kleurstelling behield, Van de gele uitvoering (tijdperk IV) hebben we de afgelopen dagen de eerste modellen voor 2-rail al mogen ontvangen (artikelnummers 63138 en 63139). Voor de 3-rail rijders verwachten we het model 69139 op korte termijn ook binnen.

De groene uitvoering wordt geleverd in het derde kwartaal van dit jaar.

Lees meer...