Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2015 gepubliceerd hebben.

Vincent van Gogh

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2015
Geschreven door Daan Hoeflaak

Dit jaar is het de 125ste sterfdag van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. In samenwerking met Loc & More produceert Märklin eenmalig een speciale uitvoering van de TRAXX serie ES 64 F4 (BR 189) uit, voorzien van een speciale Vincent van Gogh bedrukking. Dit model komt er van Märklin voor 3-rail en van Trix in een 2-rail versie. Bovendien komt er ook voor de liefhebbers van N-spoor een versie van Minitrix.

De verwachte levertijd is eind december dit jaar. Mocht er meer informatie over deze modellen beschikbaar komen, dan zullen we dat hier ook publiceren.

Lees meer...

Märklin TV Extra aflevering 15

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2015
Geschreven door Daan Hoeflaak

Wil je van de aangekondigde Herfstnieuwtjes alvast een voorproefje zien? Kijk dan naar Märklin TV Extra. Zie de nieuwe dubbeltractie locomotief serie 217 met de GATX ketelwagenset in actie. Bekijk hoe de laatste hand gelegd wordt aan de mallen voor de nieuwe slanke meegebogen C-rail wissels. En hoe de nieuwe generatie locomotiefdecoders al in productie is in Göppingen. Feest mee in het nieuwe gezelschapsrijtuig met disco. Misschien nog wat vroeg, maar kom nu alvast in Kerst-sfeer met de stoomlocomtief, die op de bufferbalk met een verlichte Kerstboom versierd is en die zijn stoomfluit gebruikt om een bekende Kerst-melodie te produceren. Het zijn een paar grappige voorbeelden van de toepassing van digitale mogelijkheden. Tenslotte krijg je ook nog wat informatie over de Märklin Tage, die van 18 tot en met 20 september weer in Göppingen gehouden worden.

Märklin innoveert verder

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2015
Geschreven door Daan Hoeflaak

Met het verschijnen van de folder Herfstnieuws 2015 laat Märklin zien, dat het bedrijf niet stil zit en weer een aantal innovatieve producten ontwikkeld heeft. Zo zijn daar een reeks nieuwe locomotief decoders en de (lang verwachte) slanke meegebogen wissels als aanvulling op het C-rail assortiment. De digitale techniek wordt ook weer creatief toegepast in een aantal interessante modellen, zoals een gezelschapsrijtuig met disco, waarin je je eigen muziek kunt afspelen vanaf een SD kaartje, en een stoomlocomotief als trekpaard voor de Kerstwagens die ieder jaar uitgebracht worden. De locomotief is getooid met een kerstboom met LED verlichting.

Lees meer...

Niet 1, maar 2 keer Frans Maas DAF

Gepubliceerd: maandag 20 april 2015
Geschreven door Rene Muilwijk

We hadden je al eerder geinformeerd over een speciale productie van Artitec, betreffende een DAF vrachtwagen van de firma Frans Maas. Als verrassing zijn het 2 verschillende modellen geworden. Beide modellen zijn nu uit voorraad leverbaar.fransmaas2

Beide modellen kosten € 34,95 per stuk:

De Artitec 487.041.07 is EXCLUSIEF geproduceerd voor:

Muilwijk Modelbouw Gorinchem
Bentink Modelspoor Apeldoorn
Grootendorst Modeltreinen en Modelbouw Woerden

Rocky Rail Plan U dieseltreinstel

Gepubliceerd: zaterdag 18 april 2015
Geschreven door Rene Muilwijk

Rocky Rail heeft een model van het dieseltreinstel Plan U aangekondigd. De treinliefhebbers hier uit de buurt kennen deze dieseltrein maar al te goed. Jarenlang heeft dit 3-delige treinstel op de lijn Dordrecht - Geldermalsen gereden, in de tijd dat deze lijn nog door NS geexploiteerd werd.

De driedelige diesel-electrische treinstellen Plan U van de NS (Nederlandse Spoorwegen) werden tussen 1960 en 1963 gebouwd door Werkspoor te Utrecht. Zij kregen de nummers 111 tot 152. Oorspronkelijk waren de Plan U’s in het rood geschilderd, waarbij ze de bijnaam “rode Duivels” kregen.

Lees meer...