Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2013 gepubliceerd hebben.

Kuifje-Thalys

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

Märklin is de uitlevering begonnen van de 10-delige Thalys hogesnelheidstrein in Kuifje-uitvoering. Dit model (artikelnummer 37795) wordt in een eenmalige oplage van 2499 stuks geproduceerd.

25 jaar Starlight Express

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak

Voor ons Nederlanders eigenlijk onvoorstelbaar, maar net een uurtje over de grens, in de Duitse stad Bochum, draait dit jaar al 25 jaar lang de musical Starlight Express. Sinds deze musical in premiere ging in 1988, is Märklin erbij geweest met een 6-sporige spoor-1 baan die boven de hoofden van de toeschouwers zweeft. Bij de premiere heeft Märklin indertijd een aantal exclusieve (miniclub) modellen uitgebracht die met deze musical te maken hadden. Nu, 25 jaar later, wordt het jubileum gevierd met een heuse schaal 1:1 locomotief van de bouwserie 101 die voorzien is van een bont Starlight-ontwerp en zo een jaar lang op de Duitse rails in de normale dienstregeling zal rijden. Op 18 juni werd de locomotief onthuld op het station van Hamburg-Altona, op spoor 11 en 12. De onthulling werd vergezeld van een aantal musical sterren die in hun originele Starlight-Express kostuum optraden.

Lees meer...

Märklin Nieuws 2013

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2013
Geschreven door Daan Hoeflaak
Märklin mfx+ mogelijkheden

Deze week zijn de nieuwe producten voor 2013 van Märklin bekend gemaakt. Märklin is stellig overtuigd van de digitale modelbaan. En dus ligt dit jaar de nadruk op vele Digital noviteiten. Zo zijn daar nieuwe wissel- en, seindecoders, waar echter ook (gedimde) verlichtingen mee aangestuurd kunnen worden, en schakeldecoders evenals nieuwe geavanceerde terugmeldmodules. Verder een nieuwe reeks digital aan te sturen armseinen in een hoge gedetailleerde kwaliteit. Zowel voorseinen als hoofdseinen en rangeerseinen maken het assortiment in een klap kompleet. Een top nieuwtje is wel de nieuwe mfx+ decoder. Deze nieuwe mfx+ decoder biedt de mogelijkheid om nog realistischer met de modeltrein te spelen. Zo kun je op de centrale een stuurtafel van bijvoorbeeld een diesellloc laten weergeven. Er komen dan functies bij, die het rijden nog realistischer maken. Zijn de motoren gestart? Is er voldoende brandstof? Remmen gelost? Dan kunnen we gaan rijden. Een compleet nieuwe rij-ervaring!

Verder staan er weer een aantal prachtige modellen op het programma, van rijk gedetailleerde stoomlocomotieven, tot supermoderne sterke e-loks met mfx+ techniek. Al dit nieuws kunt u nalezen in de folders die via de links in dit artikel te downloaden zijn.

Lees meer...

Insider modellen 2013

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2012
Geschreven door Daan Hoeflaak

Haast traditiegetrouw heeft Märklin vorige week tijdens de Internationale Modelleisenbahn-Ausstellung in Köln de clubmodellen voor het volgend jaar bekend gemaakt. Voor de Märklin Insider en Trix club leden verschijnt er in 2013 een goederentreinstoomlocomotief van de serie 58.10-21 van de Deutsche Bundesbahn (voormalige Pruisische G 12) met TELEX-koppeling. Märklin levert er voor de Insider leden ook een bijpassende set hogeboordwagens bij aan, voor het transport van kolen.

Rijdt u echter met Mini Club, dan doet de sneltrein "Blauer Enzian" uw hart vast sneller kloppen! Deze set bestaat uit een purperrode diesellocomotief van de serie V200.0 en 5 verschillende sneltreinrijtuigen.

Lees meer...

Eerste nieuws 2013

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2012
Geschreven door Daan Hoeflaak
Wappentier

Märklin heeft het eerste nieuwe product voor 2013 bekendgemaakt. En dat is niet zomaar iets. Een set met 2 verschillende "krododillen", oftewel de bekende Zwitserse elektrische locomotief van de bouwserie Ce 6/8 II. Deze legendarische locomotief is altijd al het boegbeeld van märklin geweest: er zijn maar weinig jaren waarin Märklin geen krokodil in het programma had...

Nu komt er dus een set van 2 van deze locomotieven in de uitvoering van de eerste bouwserie. Een bruine "krokodil" in uitvoering rond 1922 (epoche II) en een groene loc uit de jaren 50, epoche III dus. De modellen onderscheiden zich door fijne detailveranderingen, een mfx decoder met uitgebreide licht- en geluidfuncties (in iedere loc) en in iedere locomotief twee hoogvermogen motoren.

De set wordt al in februari 2013 geleverd, en kan zodoende nu al bij ons besteld worden!

Lees meer...