Hier vind je een overzicht van alle productnieuws dat we in 2023 gepubliceerd hebben.

2de Märklin/Trix Insider model 2023

Gepubliceerd: woensdag 31 mei 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak
FD 264 "Mozart"

Het tweede Insider model 2023, of beter de modellen, voor zowel Märklin als Trix clubleden zijn bekend.

Grenzen verleggen, een gemeenschappelijk Europa vormen: De dubbelsysteemlocomotieven van de serie 181.2 reden vanaf 1974 naar Luxemburg en Frankrijk voor beroemde treinen als de "Mozart", de TEE "Goethe" of de nachttrein van Moskou naar Parijs. De locomotieven van de serie 181.2 trokken tientallen jaren lang passagiers- en goederenwagons uit de hele wereld en wisselden eenvoudig maar betrouwbaar van stroomsystemen: Bij de grens reed de machinist naar de Duitse stroomafnemer, overwon met vaart een stroomloze sectie en maakte vervolgens gebruik van de Franse stroom.

Lees meer...

Roco Plan V vanaf nu leverbaar

Gepubliceerd: zaterdag 08 april 2023
Geschreven door Rene Muilwijk

Roco levert dit jaar het Nederlandse treinstel Plan V in twee uitvoeringen: de groene uitvoering zoals deze in tijdperk III en het begin van tijdperk IV rondreed, en de gele uitvoering die tot aan de buitendienststelling deze kleurstelling behield, Van de gele uitvoering (tijdperk IV) hebben we de afgelopen dagen de eerste modellen voor 2-rail al mogen ontvangen (artikelnummers 63138 en 63139). Voor de 3-rail rijders verwachten we het model 69139 op korte termijn ook binnen.

De groene uitvoering wordt geleverd in het derde kwartaal van dit jaar.

Lees meer...

Een bont en modern clubmodel: Günni!

Gepubliceerd: zaterdag 01 april 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak

Voor de liefhebers van moderne treinen en locomotieven, brengt Märklin een model uit van de serie 185.2, een locomotief serie uit de TRAXX familie. Dit loctype rijdt sinds 2004 in grote aantallen rond door heel Europa voor het vervoer van allerlei soorten goederentreinen. De serie 185.2 is de verbeterde versie van de serie 185.2, met onder andere een betere crashbestendigheid van de machinistencabine. De Deutsche Bahn beschikt over meer dan de helft van de 393 gebouwde exemplaren. De meesten daarvan rijden in de verkeersrode kleurstelling rond. Vanwege de vlakke zijwanden onder de schuine dakrand, is de loc makkelijk van een andere huisstijl of reclamefolie te voorzien.

Lees meer...

100 jaar Flying Scotsman

Gepubliceerd: zondag 26 februari 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak

De legendarische sneltrein stoomloc Flying Scotsman is onlangs 100 jaar geworden. Dit legendarische model wordt nu door Märklin/Trix in model omgezet.

De "Flying Scotsman" was een stoomloc, die sinds 1924 bij de London and North Eastern Railway in bedrijf was. De loc is door Nigel Gresley ontwikkeld en kreeg door zijn klinkende naam snel bekendheid. De loc vestigde in 1928 een record door zonder tussenstop de 632 km tussen London en Edinburgh af te leggen. Als eerste stoomloc in Groot-Britannië werd in 1934 een snelheid van 160,9 km/h bereikt.

Let op: het model van de Flying Dutchman is inmiddels uitverkocht en kan niet meer besteld worden!

Lees meer...

Koplopers van Exact-train

Gepubliceerd: zondag 26 februari 2023
Geschreven door Daan Hoeflaak

In de jaren 70/80/90 van de vorige eeuw schafte de NS 144 intercity treinstellen aan. (94 driedelige treinstellen en 50 vierdelige treinstellen) Deze treinstellen zijn uitgevoerd met een beeldbepalende doorloopkop. De ICM treinstellen zijn in het gehele land aan te treffen in de intercitydiensten. In 1994 zijn de ICM treinstellen voorzien van baanruimers. Ook hebben de treinstellen tussen 2006 en 2011 een grote revisie ondergaan. De treinstellen zijn bij deze revisie voorzien van airconditioning, een reizigersinformatiesysteem en nieuwe ramen. Daarnaast zijn bij deze revisie de doorloopkoppen buiten bedrijf gesteld. De ICM treinstellen zijn regelmatig van reclame voorzien. Exact-Train zal alle (kleur)varianten en ook alle reclame varianten gaan realiseren. In de folder vertelt Exact-train het volgende over de te verwachten modellen.

Lees meer...