Central Station 3 update v2.0.0

Gepubliceerd: zondag 08 december 2019 Geschreven door Daan Hoeflaak

Märklin heeft een grote update voor de Central Station 3 en 3+ uitgebracht. Het betreft hier versie 2.0.0 en biedt een aantal verbeteringen, maar ook interessante nieuwe mogelijkheden. Ook de Mobile Station 2 en de aansluitboxen 60114 en 60116 worden bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Met deze update is het bewerken van locomotieven en artikelen een stuk eenvoudiger en overzichtelijker geworden. Er hoeft minder diep in menu's gezocht te worden naar de juiste functies en ook de functiesybolen zijn beter gerangschikt. Bij artikelen is het nu ook mogelijk om zichtbaar te maken welke adressen voor nieuw artikelen nog beschikbaar zijn. De bedieningsweergave voor deze bewerkingen is wezenlijk verbeterd.

Nieuw in de update is, dat er naast het bekende sporenplan nu ook een seintableau (track layout genaamd in de CS3) kan worden gebouwd, waarmee de controle van je wissels, seinen en bezetmeldingen mogelijk is. Dit benadert de weergave van seintableaus zoals die op vele stations gebruikt werden en soms nog gebruikt worden. Leuke feature!

Bij het samenstellen van een sporenplan of track layout kunnen nu de laatste stappen makkelijk ongedaan gemaakt worden of juist herhaald worden. Dit maak het werken aan je plan een stuk aangenamer.

De update bevat ook nieuwe locicons van de Neuheiten 2019, zoals de Insider modellen, de Jubilemloc BR 101 064 en de verrassingsloc BR S 3/6. Bovendien zijn voor de speelwereld de cabines van de V320 en de Köfferli toegevoegd.

Voor aangesloten Mobile Stations 2 is ook een update beschikbaar. Hun versienummer gaat van 3.55 naar 3.112. Tenslotte bezit de update ook een nieuwe software versie voor de railaansluitboxen 60114 en 60116. Deze kunnen bijgewerkt worden door simpelweg een geactualiseerde Mobile Station 2 te verbinden met de railaansluitbox.

Lees ook de Nederlandstalige samenvatting op de Märklin website. Zie de link hierboven, Meer details over de update lees je in het Duitstalige pdf bestand, dat je eveneens via een link bovenaan dit artikel kunt downloaden. Märklin zal ook in toekomstige artikelen in het Märklin Magazin gedetailleerde uitleg geven over de nieuwe mogelijkheden die het CS3 na deze update aan boord heeft.

Het bijwerken van de CS3 kan zoals altijd uitgevoerd worden op 2 manieren: door rechtstreekse verbinding met het Internet, of door gebruik van een USB stick. Beide mogelijkheiden staan beschreven in de handleiding van de CS3(+).

Heb je zelf niet de mogelijkheid om je CS3 of MS2 te updaten? Kom dan naar onze winkel, waar wij dit voor je kunnen uitvoeren. In verband met de drukte rond Kerst, is het wel aan te bevelen vooraf even te bellen voor een afspraak.

Hits: 11957