Märklin/Trix Club Model 2019

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 Geschreven door Rene Muilwijk
Motief Märklin 39320 BR  V 320

Al een aantal jaren is het traditie, dat Märklin tijdens de Intrnationale Modelleisenbahnausstellung in Köln het Insider Club model bekend maakt voor het aankomende jaar. Zo ook dit jaar. En dus werd vandaag bekend, dat de Märklin en Trix clubleden komend jaar weer verrrast worden met een unieke locomotief. Dit keer geen stoomloc of elektrische locomotief, maar een imposante diesellocomotief.

Het is niet zomaar een loc. De 6-assige diesellocomotief van de serie V 320 is een unicum. Slechts 1 exemplaar is in 1962 via een huurconstructie geleverd aan de Deutsche Bundesbahn. Met een gewicht van 122 ton is het de grootste en sterkste dieselloc, die in Duitsland gereden heeft.

Het model van deze 26,4 cm lange loc wordt exclusief voor Märklin en Trix clubleden in 2019 vervaardigd. De locomotief wordt voorzien van een multiprotocol decoder (MM, mfx+ en DCC) met talrijke digitale functies. Zoals 4 ventilatoren die per paar digitaal ingeschakeld kunnen worden. Of wat te denken van twee luidsprekers: het origineel bezat 2 dieselmotoren. De plaatsing van de luidsprekers op de plaats van de motoren, geeft een realistische geluidsweergave. Verder beschikt het model nog over tal van andere licht- en geluidsfuncties.

Verkoopprijs Märklin 39230 / Trix 22650: € 419,99

Bij zo'n mooie loc horen natuurlijk ook passende rijtuigen. Dit keer vormen twee aanvullende rijtuigensets een eervolle aanvulling voor deze locomotief. Met de 5-delige set DB rijtuigen en een 3-delige set SBB rijtuigen kan een sneltrein (D96 Isar-Rhone) gevormd worden met een totale lengte van 240 cm! Alle rijtuigen in beide sets zijn voorzien van interieurverlichting en figuren.

Voor meer info, zie de betreffende links in dit artikel voor de folder, de Märklin site en de youtube video.

Uiterste besteldatum voor zowel de locomotief als de rijtuigensets: 30 april 2019. Reserveer je exemplaar alvast bij ons in de winkel, of gebruik de bestelbon die bij de volgende clubzending meegestuurd wordt.