Vooraankondiging 2019: Flying Dutchman

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 april 2022 Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 Geschreven door Daan Hoeflaak
Vooraankondiging 2019 Flying Dutchman

De Vectron 193 232 van ELL/LTE in aantrekkelijk "Flying Dutchman" ontwerp.

Het zeer interessante "Flying Dutchman"-design van deze Vectron is ter gelegenheid van de overdracht van de 100ste locomotief aan ELL (European Locomotive Leasing) ontworpen. De locomotief, die door LTE ingezet wordt, is technisch zo uitgerust, dat die van Rotterdam via Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije naar Roemenië aan de Zwarte Zee kan rijden.

Het model met het artikelnummer 36183 (Märklin) of T22874 (TriX) verschijnt in metalen uitvoering, met Digital-decoder mfx/DCC en omvangrijke geluidsfuncties. Centraal ingebouwde speciale motor. 4 assen via cardan aangedreven. Antislipbanden. Met de rijrichting wisselende frontseinen en 2 rode sluitseinen, digitaal schakelbaar (ingeschakeld bij analoog bedrijf). Front- en sluitseinen aan zijde 1 en 2 apart digitaal uitschakelbaar. Wanneer aan beide einden de frontseinen zijn uitgeschakeld, dan brandt aan beide zijden het Doppel-A-Licht (Duits rangeersein). Verlichting met warmwitte en rode LEDs. 4 mechanisch functionerende stroomafnemers. Lengte over de buffers 21,8 cm.

36183 vooraankondiging "Flying Dutchman"

De levering vindt plaats in de eerste helft van 2019. Het model zal exclusief alleen bij Märklin en Trix verkrijgbaar zijn!

Gezien de inzetbaarheid van deze locomotief in een groot aantal landen van Europa, misstaat de loc ook niet op een Nederlandse modelbaan!