Nieuw boek: Fotografie op het spoor

Gepubliceerd: vrijdag 02 april 2021 Geschreven door Rene Muilwijk

In mei/juni verschijnt bij Uitgeverij Uquilair het boek ‘Fotografie op het spoor’ door Roef Ankersmit. Het boek heeft een omvang van 272 bladzijden met 600 foto’s waarvan ruim 100 in kleur.

Eindelijk een boek met een selectie van de mooiste spoorwegfoto’s van de bekende fotograaf Roef Ankersmit die al 65 jaar naam maakt met spoorwegfotografie op het spoor.

Het 272 bladzijden dikke boek bevat foto’s van de spoorwegen in Nederland die Roef Ankersmit vanaf 1955 heeft gemaakt. Daarbij ligt de nadruk op de eerste twintig jaar. De foto’s zijn ingedeeld op onderwerp en bij elke is een korte beschrijving opgenomen. Op deze wijze krijgt de lezer een beeld van hoe het spoor in die tijd functioneerde en hoe het was opgenomen in de omgeving. De nadruk ligt op het goederenvervoer, omdat dit in de loop der jaren ingrijpend is veranderd. Bij het reizigersvervoer wordt een aantal diensten getoond, die in de loop der jaren veel veranderingen hebben ondergaan, niet alleen qua materieel maar ook qua dienstregeling. Het boek wordt afgesloten met foto’s van diverse onderwerpen, zowel wat betreft goederenvervoer als plaatselijke situaties, die in de loop der jaren grondig zijn veranderd. Dit alles wordt in beeld gebracht met zo’n 600 foto’s, waarvan ruim 100 in kleur. Rond 500 foto’s zijn gemaakt vóór 1975.

De prijs is € 49,90. Het ISBN is 9789083003382. Het boek kan al bij ons besteld worden.