Märklin/Trix Dual Mode Vectron loc serie 249

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2024 Geschreven door Daan Hoeflaak
Het grote voorbeeld van de Dual Mode locomotief serie 249

Vrijdag 15 maart werd de eerste locomotief van een nieuwe generatie locomotieven, die het goederenvervoer verrijkt en tegelijkertijd het milieu beschermt, officieel gepresenteerd tijdens een persevenement. De dubbelmotorige locomotief serie 249 (Vectron Dual Mode light) uit de Vectron-productfamilie van Siemens zorgt voor enorme besparingen op brandstof en CO2. Volgens Deutsche Bahn zal het bedrijf na levering van alle 150 bestelde locomotieven ongeveer 25.000 ton CO2 en 12 miljoen liter brandstof besparen.

Door het samenspel tussen elektrische en dieselaandrijvingen wordt er ook veel tijd bespaard bij het herbespannen van en rangeren met treinen. Liefhebbers van modelspoorbanen kunnen daarentegen veel tijd besteden aan rangeren. Met de aankondiging van DB AG maakt Märklin tevens bekend dat zij deze tweemotorige locomotief uit de serie 249 in het speciale ontwerp van DB Cargo AG op de H0-sporen van Märklin en Trix zal brengen. Het model, in een speciaal ontwerp, is voorzien van de huidige speciale stickers en vele toegevoegde details. Daarbij is 1 helft getooid in het moderne verkeersrood van DB Cargo en de ander helft in het klassieke design van de Ludmilla dieselloc van de Deutsche Reichsbahn.

Met digitale decoder mfx+, uitgebreide geluidsfuncties, digitaal schakelbaar grootlicht en cabine- of machinekamerverlichting maakt het 23,6 cm lange model een heel bijzondere indruk op de H0-rails.
De locomotief vindt u in het assortiment onder de artikelnummers 39293 (Märklin H0) en 25293 (Trix H0). Prijs van beide modellen: € 429,=.