Vooraankondiging Märklin/Trix nieuwtjes 2024

Gepubliceerd: zaterdag 16 december 2023 Geschreven door Daan Hoeflaak

Märklin heeft ons afgelopen week al lekker gemaakt met een tweetal nieuwtjes, die in 2024 aan het programma toegevoegd worden. In september werden we in Göppingen al verrast met een model van de Vectron Dual Mode locomotief in de uitvoering van het spoorbedrijf Leonhard Weiss. Het spiksplinternieuwe grote voorbeeld in schaal 1:1 stond er naast! Dat was de eerste vooraakondiging voor een nieuw model voor 2024.

Nu heeft Märklin nog 2 modellen voor komend jaar aangekondigd.

Eerst werd deze week het Siemens treinstel Desiro HC aangekondigd. De DB neemt dit treinstel deze maand met de nieuwe dienstregeling in gebruik. En Märklin kondigt meteen 2 uitvoeringen van dit 4-delige treinstel aan: eentje in DB-rood en een model in een geel/witte uitvoering van de deelstaat Baden-Württermberg (bwegt).

Alle informatie vind je al op de speciale pagina die voor deze modellen in het leven geroepen heeft. Zie de link hierboven. Beide modellen komen ook in het Trix programma.

En afgelopen vrijdag kondigde Märklin aan, dat men een replica van de Krokodil gaat produceren, zoals deze in 1936 gepland was. Door de ontwikkelingen in de wereld toendertijd bleef het bij 1 prototype. Dit prototype, dat sinds lang in het Märklineum te bewonderen is, was oorspronkelijk in het archief van Märklin in de legendarische "Turmzimmer" opgeslagen. "Nu wordt dit historisch model bereikbaar voor onze klanten. Dit protype is vanaf janauri 2024 in originele verpakking verkrijgbaar en kan in het Märklineum bekeken worden.", aldus Märklin. Ook over dit model vind je alle info via een link bovenaan dit artikel.