Central Station 3 update v2.5.1

Laatst bijgewerkt: maandag 03 juni 2024 Gepubliceerd: woensdag 13 december 2023 Geschreven door Daan Hoeflaak

Op 30 november heeft Märklin weer een update voor de Central Station 3 en 3plus uitgebracht. Het betreft hier versie 2.5.1. De update bevat zowel allerlei verbeteringen, alsook een groot aantal nieuwe uitbreidingen. De verwachting is, dat vóór kerstmis nog een update volgt, omdat bij de onlangs uitgebrachte versie bij sommige gebruikers een probleem optrad, wanneer de CS3 ook gebuikt wordt in combinatie met een modelbaanbesturingsprogramma van derden.

Alle verdere informatie vind je in de links in dit artikel.

Tip: maak altijd eerst een back-up voordat je de update uitvoert! Heb je naast je CS3(+) nog meer CS3+ centrales, koppel deze voor de update van de CS3 dan allemaal los. Update ieder apparaat apart, achter elkaar. Zorg er voor dat alle gelijksoortige appraten uiteindelijk dezelfde software versie gebruiken!

Het bijwerken van de CS3 kan zoals altijd uitgevoerd worden op 2 manieren: door rechtstreekse verbinding met het Internet, of door gebruik van een USB stick. Beide mogelijkheiden staan beschreven in de handleiding van de CS3(plus).

Heb je zelf niet de mogelijkheid om je CS3(plus) of MS2 te updaten? Kom dan naar onze winkel, waar wij dit voor je kunnen uitvoeren. We verzoeken je wel hiervoor eerst even een afspraak te maken.

Let op: deze versie blijkt enkele kleine foutjes te bevatten. Inmiddels is een nieuwe versie, v2.5.2, uitgebracht.