Super exlusief voor de verzamelaar - VT 11.5 TEE

Gepubliceerd: maandag 30 januari 2017 Geschreven door Rene Muilwijk

Exclusief voor de verwoede verzamelaar kunnen wij een heel bijzonder collectors-item aanbieden: ter gelegenheid van de start van het TEE-netwerk in 1957, dit jaar dus 60 jaar geleden, brengt Märklin wel een heel bijzondere trein uit. De bekende dieseltrein VT 11.5. die in de jaren vijftig onderdeel was van de start van het TEE verkeer, komt nu als 7-delig treinstel beschikbaar. En wel in een heel bijzondere uitvoering: de gehele trein is met bladgoud belegd! Wereldwijd wordt de oplage van deze trein beperkt tot slechts 1500 stuks.

TEE dieseltreinstel VT 11.5

Voorbeeld: TEE dieseltreinstel serie VT 11.5 als 7-delige eenheid van de Deutsche Bundesbahn (DB). 1 motorwagen Pw4ü, 1 coupérijtuig A4ü, 1 doorgaande coupé A4y, 1 coupérijtuig met restauratie-/barruimte AR4y, 1 tussenwagen met keuken/restauratieruimte AR4y, 1 coupérijtuig A4ü, 1 motorwagen Pw4ü. Voorbeeldgetrouwe treinstelrangschikking van de oorspronkelijke uitvoering van 1957.

Model: 7-delige treinset. Opbouw van de motorwagens en tussenwagens bedekt met fijn goud van 24 karaat. Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Elke motorwagen met geregelde hoogvermogenaandrijving. Per motorwagen een via beide assen aangedreven draaistel. Antislipbanden. Tussenwagen met standaard ingebouwde binnenverlichting. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein, 2 rode sluitseinen en binnenverlichting in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode lichtdioden (leds). Met de rijrichting wisselende stroomvoorziening via de telkens voorste motorwagen. Meerpolige stroomvoerende speciale koppelingen en afsluitende overgangspanelen met schaargeleidingen tussen de rijtuigen. Aan de uiteinden een imitatie van de afgedekte Scharfenberg-koppeling (niet werkend). De motorwagen wordt in een exclusieve verpakking met certificaat van echtheid geleverd. De motorwagen en het bijhorende certificaat van echtheid zijn genummerd. Treinlengte over de koppelingen 151 cm.

Highlights

  • Opbouw van de motorwagens en tussenwagens bedekt met fijn goud van 24 karaat.
  • Wereldwijd strikt gelimiteerd tot 1.500 motorwagens.
  • Elke dieselstreinstel is genummerd.
  • Bijbehorend genummerd certificaat van echtheid.
  • Exclusieve verpakking.
  • Zware metalen uitvoering.
  • Met digitale speelwerelddecoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties.
  • Standaard ingebouwde binnenverlichting met warmwitte lichtdiodes (leds).

Eenmalige, exclusieve oplage voor de start van het Europese TEE-verkeer 60 jaar geleden op 2 juni 1957.

Prijs voor dit bijzondere en exlusieve verzamelaarsobject: € 2.400,=.

Heeft u interesse in dit bijzondere model, dan verzoeken we u contact met ons op te nemen of in de winkel langs te komen. Dit model zal niet in onze webshop verschijnen!

TEE dieseltreinstel VT 11.5