Nieuws

Selecteer een nieuws onderwerp uit de onderstaande lijst, kies vervolgens een nieuws artikel om te lezen.

Categorie: Laatste nieuws

Vrijdag 15 maart werd de eerste locomotief van een nieuwe generatie locomotieven, die het goederenvervoer verrijkt en tegelijkertijd het milieu beschermt, officieel gepresenteerd tijdens een persevenement. De dubbelmotorige locomotief serie 249 (Vectron Dual Mode light) uit de Vectron-productfamilie van Siemens zorgt voor enorme besparingen op brandstof en CO2. Volgens Deutsche Bahn zal het bedrijf na levering van alle 150 bestelde locomotieven ongeveer 25.000 ton CO2 en 12 miljoen liter brandstof besparen.

Categorie: Laatste nieuws
Märklin 38323 motief

Ze waren elegant, mooi om te zien, supersterk en echte beroemdheden uit het verleden: de Länderbahn-sneltreinlocomotieven van het Beierse type S 3/6 en van het Würtembergse type C. Ze schreven spoorweggeschiedenis net als de moderne viercylinder Pacific locomotief van het Beierse type IVh waarvan er tot 1920 door J.A. Maffei in München 20 gebouwd werden.

Bij de Reichsbahn werden de locomotieven ingedeeld in de bouwserie 18.3. Jarenlang trokken de machines met hun grote drijfwielen met 2000 pk beroemde treinen zoals de "Rheingold" en de "Rivièra-Napels Express", onder andere over het sneltreintraject Mannheim - Basel. Na 1945 leek hun lot als kleinserie bezegeld: de schroothoop dreigde.

Categorie: Laatste nieuws

Afgelopen week ontvingen we van de vertegenwoordiger van de merken Roco en Fleischmann het verzoek om een link naar de Youtube filmpjes over de nieuwe modellen van deze 2 merken te plaatsen.

Nou, dat doen we graag, toch? Bekijk dus hieronder de nieuwe modellen voor 2024 van Roco (H0, 1ste filmpje) en Fleischmann (N-spoor, 2de filmpje). En via de links in dit artikel, kunnen meteen de folders met de Neuheiten 2024 gedownload worden. Veel kijk- en leesplezier! Heb je vragen over de nieuwe modellen of wil je een bestelling plaatsen? Bel of mail ons!

Categorie: Laatste nieuws
Central Station 3

Op 30 november heeft Märklin een update voor de Central Station 3 en 3plus uitgebracht. Dit betrof versie 2.5.1. Daarna bleek, dat deze versie een paar foutjes bevatte. En dus is nu een nieuwe versie uitgekomen: versie 2.5.2. Deze update bevat ook een nieuwe software voor de Mobile Station 2. Dat is dan versie 4.13.

Categorie: Laatste nieuws
Logo Warhammer 40,000

Sinds korte tijd hebben we ook producten van Warhammer 40,000 in het programma. Warhammer 40,000 is niet zomaar een product, maar meer een beleving. Rondom het spel van Warhammer 40,000 worden tal van activiteiten georganiseerd. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om alleen de fantasiefiguren uit het 41ste millennium naar eigen inzicht te beschilderen en te verzamelen.

Lees meer: Warhammer 40,000

Categorie: Laatste nieuws
Titelbeeld folder Märklin Nieuws 2024

Aan het eind van deze maand start de Spielwarenmesse in Nürnberg weer. Deze vakbeurs zal van 30 januari tot 3 februari plaatsvinden. In navolging van de vorige editie zal op zaterdag 3 februari hal 7A voor iedereen te bezoeken zijn, dus niet alleen voor de vakhandel. Lees hier meer over op de website van de Spielwarenmesse.

Mooi op tijd maakt Märklin de nieuwe producten bekend voor het modelspoorjaar 2024. Voor de merken Märklin (H0, 1 en Z), Trix, MiniTrix en LGB zijn maandag tijdens een online presentatie op YouTube de nieuwste modellen onthuld. Wij gaan dit jaar weer naar Nürnberg, dus kunnen we je bestellingen meteen meenemen!

Let op: vanwege de actualiteit zal deze pagina de komende dagen nog enkele keren aangevuld worden.

Categorie: Laatste nieuws
Titelbeeld Neuheiten 2024

Stipt voor de jaarwisseling is PIKO wederom de eerste modelspoorfabrikant, die zijn complete assortiment aan nieuwtjes voor 2024 bekend heeft gemaakt. Liefhebbers van Nederlandse modellen kunnen hun hart ophalen dit jaar: op de planning staan o.a. de NS 1000 en 1100 locomotieven, de Hondekop in tijdperk III uitvoering, de serie 186 TRAXX, ICR-rijtuigen en een uitgebreid assortiment goederenwagens. Ook veel nieuwe modellen van maatschappijen uit oost- en zuid-Europa. 56 pagina's nieuwtjes in H0!

2024 is ook een jubileumjaar voor Piko: het bedrijf viert dan haar 75-jarig bestaan. Zou daarom het aantal nieuwe modellen zo enorm zijn? Bekijk snel de folder, die via de link bovenaan dit artikel te downloaden is.

Categorie: Laatste nieuws
Metropolitan Express Train

Net voor Kerst werd bekend, dat via een samenwerkingsverband de luxe Metropolitan Express Train (MET) als nieuw H0-model in 2024 geleverd gaat worden door zowel Piko als Märklin.

Wie in het buurtverkeer onderweg is, wil niet veel meer dan snel op zijn bestemming aankomen. Maar bij het lange afstandsverkeer liggen de zaken anders. In het bijzonder als men voor zaken onderweg is. De spoorwegmaatschappijen hebben voor deze kapitaalkrachtige doelgroep altijd bijzondere manieren van reizen aangeboden. Beeldbepalend was hier het TEE-concept. Na de invoering van de 2e klasse in deze treinen raakten ze overvol. Daarom verzon de DB AG een nieuw product voor de doelgroep, die comfortabel van de ene grote stad naar de andere wilde reizen. Hiervoor werd „Metropolitan Express” als zelfstandig bedrijf in het leven geroepen. De nieuwe trein viel op door zijn uiterst luxe interieur, ontworpen om aan de meest verschillende eisen van de klanten te voldoen. In de Stilte-afdelingen was het gebruik van mobiele telefoons absoluut verboden. Maar er bestond ook een kantoorwagon waarin de internetsignalen zelfs versterkt ontvangen konden worden.

Categorie: Laatste nieuws

Normaal wordt rond Kerstmis een presentatie aan de pers gegeven, samen met het bedrijf, dat model staat voor de nieuwe museumwagens. Nu vonden we al op de website van het Märklineum een overzicht van de nieuwe museumwagens voor 2024. Heb je plannen begin volgend jaar richting Göppingen af te zakken, vergeet dan niet even bij het Märklineum langs te gaan!