Boodschap voor tolerantie en diversiteit: ICE 3 "railbow"

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 Geschreven door Daan Hoeflaak

Toeval of niet, maar in de maand waarin veel Duitse en Nederlandse steden normaal geproken de pride vieren, kondigt Märklin aan een ICE 3 in regenboogkleuren op de markt te brengen. Met de slogan "Die Botschaft zählt: Toleranz gegenüber allen Ansichten - Märklin und TRIX bringen den Regenbogen-ICE auf die Modellbahnschienen!" (vrij vertaald: De boodschap telt: tolerantie voor alle opinies - Märklin en TRIX brengen de regenboog-ICE op de modelbaan!). Het model verschijnt in zowel Märklin als Trix uitvoering.

Aanvulling: het model krijgt een flinke technische update!

Dat leverde veel respons op: op 9 juli 2021 zette de DB een ICE 3 - treinstel Tz 304 "München" met de twee motorwagens 403 022-7 en 403 504-4 - op de rails. In plaats van de gebruikelijke rode bies, is deze trein getooid met een bies in regenboogkleuren. Hiermee wil de DB een voorbeeld stellen voor diversiteit en tolerantie, voor een respectvol en vertrouwd samenleven en voor een waarderende omgang met de diversiteit van alle mensen. Het treinstel rijdt in de dienstregeling van de ICE 3 en voert als "Railbow ICE" een heel bijzondere boodschap door de hele Bondsrepubliek Duitsland. De datum 9 juli werd niet willekeurig gekozen, maar was de het begin van het pride weekend in München.

"We kunnen deze boodschap voor diversiteit, tolerantie en respectvolle omgang met elkaar alleen maar onderschrijven. Märklin en TRIX bieden deze speciale ICE ook aan H0-modelspoorfans aan. We zijn dan ook verheugd deze trein nu te kunnen presenteren." De Märklin Rainbow ICE 3 met art.nr. 37784 heeft, net als zijn model, een regenboogkleurige bies in plaats van de rode. De 5-delige basisunit wordt voorzien van een mfx+ digitale decoder, uitgebreide geluidsfuncties, ingebouwde led-binnenverlichting, grootlicht en schuifschakelaar. Voor een voorbeeldgetrouwe uitbreiding naar een 8-delige unit bieden wij de uitbreidingswagenset 43739 aan, eveneens uitgerust met LED-binnenverlichting.

De TRIX H0 gelijkstroomversie van de regenboog ICE is verkrijgbaar onder artikelnr. 22784 beschikbaar. De aanvullende set draagt ​​het artikelnr. 23391.

De regenboog ICE komt ook uitgebreid aan bod in in de najaarsnouveaute's. De levering is gepland voor het derdevierde kwartaal 2022.

Aanvullende info per 14-9-2021: het model van deze Regenboog-ICE3 krijgt een technische update! Wat verandert er zoal?

  • Nieuw aandrijfconcept, 4 assen aangedreven;
  • LED binnenverlichting is nu apart digital schakelbaar (dus niet meer in combinatie met front- en sluitseinen);
  • Restaurantverlichting links en rechts afzonderlijk digital schakelbaar;
  • ICE3 voor het eerst met schakelbare machinistencabineverlichting;
  • Scheiding van machinistencabine en reizigersruimte door een aparte toevoeging van het interieur;
  • Assen van de eindwagens en de beide stroomrichterwagens uit de aanvullingsset met gedetailleerd nagebootste remschijven;
  • ICE3 voor het eerst met Speelwereld mfx+ decoder (alleen bij de Märklin variant)

Art.-Nr. 37784, prijs € 649,00
Art.-Nr. 43739, prijs € 299,00
Art.-Nr. T22784, prijs € 649,00
Art.-Nr. T23391, prijs € 299,00

Hits: 5228