Central Station 3 update v2.4.0

Gepubliceerd: zaterdag 05 maart 2022 Geschreven door Daan Hoeflaak

Op 3 maart heeft Märklin weer een update voor de Central Station 3 en 3plus uitgebracht. Het betreft hier versie 2.4.0. De update bevat ook nieuwe software voor de Mobile Station 2 (versie 3.148) en de Booster (versie 3.85).

De release van deze update verschijnt wat later dan gepland. Dat heeft alles te maken met het wereldwijde chiptekort. Daardoor worden nieuwe Mobile Stations van andere hardware voorzien. De update moest daarom ook uitgebreid worden met software die voor het nieuwe 'hart' van de Mobile Station geschikt is. De nieuwe update, versie 2.4.0 bevat geen grote wijzigingen in bediening of nieuwe functionaliteit, maar kent wel op veel vlakken kleine verbeteringen. De update omvat de volgende punten:

  • Synchronsiatie tussen hoofd- en uitbreidingsapparaten
  • Diverse kleine uitbreidingen e/o aanpassingen (railplannen, gebeurtenissen, filteropties voor locs, gebruik van loc-kaarten, bewerken accessoires, help-functie CS)
  • Wijzigingen in de programmering van DCC decoders
  • Nieuwe update voor Mobile Station 2 (Märklin en Trix)
  • Nieuwe update voor Booster 60174 en 60175 (versie 3.85)
  • Nieuwe update voor Gleisbox (aansluitbox)
  • Nieuwe firmware voor mLD/3 en mSD/3 locdecoders
  • Nieuwe loc afbeeldingen

Alle verdere informatie vind je in de links in dit artikel. Na het updaten van de CS3, kan de Mobile Station vanuit de CS3 bijgewerkt kan worden. Daarna moet op de Mobile Station de installatie nog verder afgerond worden, zoals dat dan weergegeven wordt in het scherm van de MS2. Een van de duidelijk zichtbare veranderingen aan het MS2 is, dat de helderheid van het scherm nu instelbaar is via de instellingen van het MS2.

De CS3 update bevat ook een update voor de aansluitboxen (ook wel railbox of Gleisbos genaamd) 60114 en 60116 (en mogelijk ook 60112 en 60113). Zodra een bijgewerkte MS2 op de aansluitbox wordt aangesloten, kan de aansluitbox vanuit de aangesloten MS2 bijgewerkt worden.

Tip: maak altijd eerst een back-up! Heb je naast je CS3(+) nog meer CS3+ centrales, Mobile Stations of LinkS88 of Boosters, koppel deze voor de update van de CS3 dan allemaal los. Update ieder apparaat apart, achter elkaar. Zorg er voor dat alle gelijksoortige appraten uiteindelijk dezelfde software versie gebruiken!

Het bijwerken van de CS3 kan zoals altijd uitgevoerd worden op 2 manieren: door rechtstreekse verbinding met het Internet, of door gebruik van een USB stick. Beide mogelijkheiden staan beschreven in de handleiding van de CS3(plus).

Heb je zelf niet de mogelijkheid om je CS3(plus) of MS2 te updaten? Kom dan naar onze winkel, waar wij dit voor je kunnen uitvoeren. We verzoeken je wel hiervoor eerst even een afspraak te maken.

Hits: 4956