Central Station 3 update v2.3.1

Gepubliceerd: vrijdag 04 juni 2021 Geschreven door Daan Hoeflaak

Gebruikers van een Märklin Central Station 3 hebben het misschien al gezien. Of nog niet. Maar Märklin heeft weer een update voor de Central Station 3 en 3+ uitgebracht. Het betreft hier versie 2.3.1 en biedt een aantal verbeteringen, maar ook nieuwe aanvullingen.

De nieuwe update, versie 2.1.0 bevat eigenlijk een aantal uitbreidingen en verbeteringen op de vorige update. Globaal zijn dit de wijzigingen:

  • Introductie van een snelle start modus voor beginners en overstappers van één van de voorgaande Märklin digital systemen (zie voorbeeld in afbeelding hierboven);
  • Optimalisatie van de eigenschappen en gedrag van verschillende onderdelen en interne processen;
  • Update voor de Mobile Station naar versie 3.121;
  • Het gebruik van dubbeltractie en multitracties (die op de CS3 geconfigureerd zijn) op de Mobile Station 2;
  • Update voor de Link S88 naar versie 1.1;
  • Update van de software voor locomotiefdecoders (mSD/3 en mLD/3) naar versie 3.2.2.2. Locs met deze type decoders kunnen via het programmeerspoor voorzien worden van de nieuwe firmware;
  • 39 nieuwe loc afbeeldingen

Alle verdere informatie vind je in de links in dit artikel. Na het updaten van de CS3, kan de Mobile Station vanuit de CS3 bijgewerkt kan worden. Daarna moet op de Mobile Station de installatie nog verder afgerond worden, zoals dat dan weergegeven wordt in het scherm van de MS2.

Het bijwerken van de CS3 kan zoals altijd uitgevoerd worden op 2 manieren: door rechtstreekse verbinding met het Internet, of door gebruik van een USB stick. Beide mogelijkheiden staan beschreven in de handleiding van de CS3(+).

Heb je zelf niet de mogelijkheid om je CS3 of MS2 te updaten? Kom dan naar onze winkel, waar wij dit voor je kunnen uitvoeren. In verband met de Corona crisis, kan dit alleen op afspraak.

Hits: 6923