Exact-Train NS en DB autotransportwagens

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 Geschreven door Daan Hoeflaak

Van ExactTrain is een reeks prachtige autotransportwagens in H0 uitgebracht. Zoals vaker, bestaat een reeks wagens van een type meteen uit diverse uitvoeringen. Zo zijn er niet alleen verschillende versies van de NS en de DB, maar worden binnen deze maatschappijen meteen diverse varianten gemaakt. Denk dan aan de tijdperk varianten en de verschillende opschriften. De wagens hebben een hoog detailniveau en stalen hekken die een stabiele uitvoering aan de wagen geven.

Vanaf 1955 tot 1959 stelde de Deutsche Bundesbahn 1200 3-assige autotransportwagens in dienst. Deze wagens werden gebouwd door de firma Graaff Elze. Ze waren geschikt voor een snelheid van 100km/h. De autotransportwagens waren zo geconstrueerd, dat zij VW-transporters konden vervoeren. De Offs 55 wagens hadden in de oorspronkelijke uitvoering een stalen hekwerk op het benedendek. Halverwege de jaren '60 werden de wagens verbouwd. De opvallendste wijzigingen van deze verbouwing zijn:

  • Hekwerk op het benedendek werd vervangen door een Blechwand.
  • Hekwerk op het bovendek werd vervangen door nieuw hekwerk.

Enkele wagens werden in 1963 geschikt gemaakt voor autoreistreinen.(ARZ)

De 3 assige autotransportwagens waren in geheel Europa aan te treffen. De wagens hebben gereden met alle bekende duitse autotypen. In 1991 zijn deze wagens eigendom geworden van ATG. De laatste wagens gingen eind 90-er jaren uit dienst.

De Nederlandse Spoorwegen stelde ook 60 autotransportwagens van dit type in dienst.

Exact-Train zal alle varianten van deze wagen gaan maken in een hoge kwaliteit. Per batch zullen weer nieuwe bedrijfsnummers worden gemaakt. Hiermee wordt het in de toekomst mogelijk om een bloktrein samen te stellen uit wagens met verschillende bedrijfsnummers.

Enkele highlights zijn:

  • Exact op schaal met hoge detailgraad.
  • Exact metalen onderstel zorgt voor voldoende gewicht.
  • Exact geëtste metalen hekwerken. Hekwerken zijn tijdperkafhankelijk verschillend uitgevoerd.
  • Exact gedetailleerd bovendek met houtkleurige rijpaden.
  • Exact gedetailleerd onderdek met houtkleurige rijpaden.
  • Exact nagemaakte onderzijde wagen met houtkleur.
  • Exact uitgevoerde opschriften.

Enkele nummers (EX20555, EX20558, EX20560) zijn helaas al uitverkocht. Dus haast je om je favoriete model te bestellen. We hebben enkele NS modellen op vooraard, maar kunnen de overige varianten uiteraard voor je bestellen! Alle varianten kosten € 79,99 per stuk.

 

Hits: 6757