Afsluiting MHI-jubileumjaar

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 Geschreven door Daan Hoeflaak

Het jubileumjaar van de Märklin Händler Initiative (MHI) loopt bijna ten einde. Al 30 jaar lang zorgt deze dealerorganisatie (waar Muilwijk Modelbouw ook bij aangesloten is) voor fraaie exclusieve Märklin en Trix modellen voor de modelspoorder. Zo aan het eind van dit jaar worden er nog een paar indrukwekkende modellen gepresenteerd.

De FLIXTRAIN komt er aan! De groene, opvallende trein bestaat uit een Vectron E-loc serie 193 en bijpassende rijtuigen. En de legendarische sneltreinloc serie 103, die lange tijd de ruggegraat vormde voor het langeafstandsverkeer in Duitsland, wordt nu in een METALL-editie geproduceerd. Deze blanke loc is een uniek verzamelaarsmodel (oplage 1990 stuks, 1990 staat voor het oprichtingsjaar van de MHI) en markeert het einde van het MHI jubileumjaar. Ook in de begintijd van de MHI werden regelmatig modellen in de METALL-editie uitgebracht.

Voor TRIX-rijders verschijnt de bouwserie 140 in tijdperk V uitvoering met sterk verschoten orientrode lak. Dit model is al eerder dit jaar ook aangekondigd voor de Märklin-rijders.

foto's: ©2020 Märklin 
Hits: 6380