Central Station 2 update v4.2.8

Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019 Geschreven door Daan Hoeflaak

Ook voor de Central Station 2 van Märklin is onlangs weer een update verschenen. Vrij vertaald vanuit de Duitse update-informatie, bevat deze update voorbereidingen die voor een verdere ontwikkeling van het Märklin Digital bereik in 2019 nodig zijn. Alleen versie 4.2.8 of hoger, garandeert, dat toekomstige mogelijkheden ook gebruikt kunnen worden. Direct zichtbaar zijn echter de volgende toevoegingen en optimalisaties:

  1. gebruik van mfx+ machinistencabines voor alle voertuigen
  2. lokafbeeldingen
  1. cs2 cabine instellen1. In de CS2 worden steeds meer machinistencabines van verschillende voertuigen geintegreerd. In deze update zijn nieuwe cabines voor de TGV, Robel en Turmtriebwagen toegevoegd. Let op, wanneer een model al aangemeld is in de loclijst, wordt de oorspronkelijke cabine nog steeds gebruikt, ondanks dat er een nieuwe versie beschikbaar is. Om de nieuwe cabine voor dat model te kunnen gebruiken, moet het model opnieuw aangemeld worden. Plaats de loc op de rails en verwijder het model dan uit de loclijst. Wacht totdat het model zich opnieuw aangemeld heeft.
    2. Er bestond vanuit de gebruikers een grote wens, om deze cabines ook voor niet-mfx+ modellen te kunnen gebruiken. Dat is nu vanaf deze software versie mogelijk. Het maakt hierbij niet meer uit of het model een mfx, DCC of MM decoder heeft. De simulatie van verbruik van brandstof en zand blijft echter alleen te gebruiken bij modellen met een mfx+ decoder.
    In het configuratiemenu van de loc is nu een nieuw veld te vinden, Speelmodus, waarmee de gewenste cabine gekozen kan worden. Onder de snelheidsregelaar van de loc is nu een nieuw icoon zichtbaar waarmee de cabine opgeroepen kan worden.
  2. De update bevat geen nieuwe locomotiefafbeeldingen. Reden hiervoor is, dat het beperkte geheugen van de CS2 zijn grenzen bereikt. Het wordt aanbevolen om zelf locafbeeldingen naar de CS2 te uploaden. Doe dat alleen voor locs die je ook daadwerkelijk in gebruik hebt. Voor meer info zie het document in de download links elders op deze pagina.

De 4.2.8 update is te vinden op de CS2 update pagina van Märklin. De Central Station kan ook online bijgewerkt worden.

Hits: 9951