Märklin & Trix Herfstnieuws 2018

Gepubliceerd: vrijdag 31 augustus 2018 Geschreven door Rene Muilwijk

De zomer is nog lang niet voorbij en laat de komende week nog goed van zicht gelden, maar toch zijn gisteren de herfstnieuwtjes van Märklin en Trix al bekend gemaakt. De folders bevatten wederom een aantal aantrekkelijke en bijzonder modellen. En vandaag is er ook, na lange tijd van afwezigheid, weer een folder met een overzicht van de Export Modellen voor de Benelux verschenen.

Een opvallend model is de fijne stoomloc van de serie 24, voor testdoeleinden voorzien van ee 4-assige tender, die zich normaal achter een stoomloc van de serie 50 bevindt. Een tweede exemplaar van de Ludmilla, nu in de uitvoering van de Deutsche Bahn (tijdperk VI) met een dampvernevelaar die met gedestilleerd water werkt. De Zwitserse krokodil verschijnt in een bruine uitvoering, zoals die in de jaren '30 van de vorige eeuw gereden heeft. Een oude loclegende, maar met moderne, digitale techniek: mfx+ decoder met vele licht- en geluidsfuncties. Tja, met deze temperaturen denken we nog helemaal niet aan Kerstmis, maar mis toch vooral niet de nieuwe Kerstlocomotief in H0, met nieuwe melodiën die de locomotieffluit kan afspelen.

In Miniclub verschijnt een leuke goederentreinset met een diesellocomotief van de bouwserie 236, voorzien van een dakkoepel, waardoor de machinist meer zicht had bij het rangeren. Ook mooi: die E 10 in Rheingold uitvoering van Trix, met bijpassende rijtuigen. Of de nieuwe constructie van de elektrische locomotief E 41 in Minitrix.

Bekijk dit en alle andere nieuwtjes in de folders, die gedownload kunnen worden via bovenstaande links.

Hits: 7962