Märklin museumwagens 2016

Gepubliceerd: donderdag 31 december 2015 Geschreven door Daan Hoeflaak

In december zijn de nieuwe Märklin museumwagens voor 2016 gepresenteerd. Märklin und Trix Museumswagen zijn sinds jaren begeerde verzamelaarsobjecten. Dit jaar valt de beurt aan de firma Zeller+Gmelin om als partner te dienen voor de Märklin museumwagens. Dit wereldwijd opererend bedrijf, met in totaal 16 dochterondernemingen, viert in 2016 haar 150 jarig bestaan. De hoofdvestiging ligt aan de spoorlijn Stuttgart - Ulm, één van de drukste spoorlijnen in Duitsland.

Zeller+Gmelin is overigens tot nu toe de enige partner, waarmee jaren geleden ook al eens een H0-museumswagen gerealiseerd werd. In 1992 was dat, toen een 2-assige oldtimer-ketelwagen met remmershuis in historische Zeller+Gmelin-uitvoering, samen met een Mercedes-Benz vrachtwagen, die een Mercedes-Benz reclamebord droeg, door Märklin uitgebracht werd.

Het bedrijfsjubileum was aanleiding genoeg, om in 2016 het thema Zeller+Gmelin opnieuw, maar nu met een 4-assige eenheidsketelwagen in de spoorbreedtes H0, Z en 1 onder de aandacht te brengen. Daarbij is het thema nu moderner vormgegeven en speelt rond het einde van de jaren 1970 af.

De H0 und Z museumswagens worden geleverd in een zeer attractieve verpakking. De wagens zijn in een blikken ton verpakt, die lijkt op een model van een olievat.

De Märklin en Trix museumwagens zijn alleen verkrijgbaar in het Märklin Museum.

Meer informatie over de nieuwe museumwagens vindt u op de presentatie pagina (zie link hierboven) van de Duitse Märklin website.

Märklin museumwagen HO 48116Museumwagen 2016 verpakking Museumwagen spoor 1 58668

Hits: 10590