Artitec NS 3737

Gepubliceerd: dinsdag 15 februari 2011 Geschreven door Rene Muilwijk
Artitec model NS 3737

Artitec introduceert dit jaar de Nederlandse SS700 / NS3700 stoomlocomotief. Deze locomotief zal in vele varianten leverbaar zijn, mede doordat de locomotief een zéér lange staat van dienst kent, van de tijd van de Staatsspoorwegen tot aan museumlocomotief. Dit jaar is het ook het jubileumjaar van de 3737, want hij bestaat dit jaar precies 100 jaar.

In de modelkeuze zijn uit elke periode varianten opgenomen en de modellen zo gekozen dat er in elke periode met 2 locmotiefnummers gereden kan worden. In het kort op een rij wat mogelijk is: oud- en nieuw seinstelsel, SS- en NS-nummers, periode I, II, III en museumlocomotief, appelgroen, grasgroen of olijfgroen, 2 typen tenders en diverse ombouwvarianten door de tijd heen.

Technische uitvoering van het model

De producent van de 3700 is een firma die voor vele beroemde merken messingmodellen vervaardigt. Op basis van deze technische kennis is oko de Artitec 3700 gemaakt. Dat betekent dat detaillering en kleurweergave overeenkomen met wat men gewend is bij messingmodellen. De verschillen zijn, dat de hoofddelen niet uit messing zijn, maar uit een zinklegering; er is daarbij speciaal op gelet dat de fijnheid van messing behouden blijft. De kleinere onderdelen zijn allen uit messing. Voor de aandrijving wordt gebruik gemaakt van een Mashima motor. De modellen zijn voorzien van een in Duitsland vervaardigde printplaat met LEDjes van zeer hoge kwaliteit. Het model heeft LED-verlichting voor 2 frontlampen en een LEDje om de vuurkist te laten gloeien. De printplaat is voorbereid om digitaal te kunnen rijden en het is mogelijk om een speaker voor het geluid in te bouwen.

De 3700 kan zowel in gelijkstroom (DC) als in wisselstroom (AC) geleverd worden. De minimale boogstraal is 41,5cm. Dit is R2 voor het Märklin-Trix railsysteem.

3700 geluid

De firma ESU zal testen uitvoeren met de Loksound V3.5 decoder en een bijpassende speaker om zo tot een optimale geluidweergave te komen. Artitec zal te zijner tijd een speciaal voor de 3700 geprogramemerde V3.5 mee gaan leveren.

Bestelformulier

Muilwijk Modelbouw heeft een uitgebreid bestelformulier met daarop tekeningen van de diverse uitvoeringen van locomotief en tender. Verder kunt u op dit bestelformulier uw keuze uit de geboden mogelijkheden maken en ziet u meteen wat het gewenste model kost. Vraag ons naar het bestelformulier en we sturen het u toe, per post, of digitaal!

Let op: de SS700 / NS3700 wordt alleen geleverd op bestelling. Alleen de bestelde modellen worden daadwerkelijk geproduceerd. De eerste levering zal naar verwachting vanaf juni dit jaar plaatsvinden.